← Back to portfolio

Önbizalom növelő tréning fröccs

Published on

Riportos tudósítás a második alkalommal megrendezett Street Training-ről

1200 ember, pontosan ennyi regisztrálót fogadott a Városliget 2019. szeptember 14-én, a Flow alapítvány által megálmodott Street Training rendezvényen. 90 tréning, 20 mező, 15 fős csoportok, 4 idősávban, 80 tréner vezényletével vallják azt, hogy „Tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet. Utcákon, tereken, parkokban, ligetekben is.” És a Királydomb alatti zöld rét színkavalkádba borult a több szász tanulni vágyó által.

15:00
Hogyan kerül a babzsák abba a vödörbe, amit a dobó nem lát, ámde partnere instrukcióira hagyatkozva megpróbálja azokat beledobni? Bizalmi játék és csapatmunka két ember között, öt babzsák és egy vödör segítségével. Feladat teljesítve, jutalmuk záloga pedig csoporttársaik tapsvihara, bár csak három babzsák landolt a vödörben. Nincs nyertes, jó vagy rossz megoldás.

Közben bámészkodó ligeti emberek gyülekeztek a csoport körül, kíváncsian nézelődtek. Itt lehet. Ezt egy fehér lufi jelzi, melyre nem került piros szalag. Azonban tíz méterrel arrébb, már tilos a mustrálás, hívja fel egy járókelő figyelmét a mezőfelügyelő, aki az eltévedt kibicek kizárására esküdött fel. Figyelmeztető jelzés a külső szemlélőknek, hogy egy akvárium csoport tréning zajlik, vagyis túlságosan személyes témákat osztanak meg a résztvevők egymással, bizalmi közegben.

15:30
„Élmény volt. Köszönjük a segítséget! Örülünk, hogy csatlakoztál hozzánk.” - zárják le a tréninget és kezdetét vette a frissítő szünet.

16:00
Jakab Rita, a rendezvény egyik szervezőjének hangja zengi be a teret, jelezve, hogy megkezdődtek az utolsó 1,5 órás mini tréningek a záróünnepség előtt. Itt mindenki személyes vagy társas készségeket fejleszt. Kommunikáció, konfliktuskezelés, együttműködés, vagyis klasszikus készségfejlesztő elemek, valamint a mindennapi élethez közeli témák: élet közepi válság, gyereknevelés, személyes megújulás.

„A cél, hogy a résztvevők nézzenek saját magukba, mit vettek észre a saját viselkedésükön és egy azonnal elvihető tanulságot fogalmaznak meg” - kérdésemre válaszol Sütöri Ágnes, a Flow alapítvány ügyvezető igazgatója.

A közös fotó, levezető beszélgetés és a szervezők köszönőbeszéde után, Fehér Károly és az Ethnosound csapata örömzenéléssel lepi meg a közönséget. Mindenki kap egy színes csövet, melyek ritmikus ütögetéséből a boci boci tarkán át az over the rainbow-ig, klasszikusokat is megszólaltatnak.

Mosoly, tánc, torta, koccintás, majd este nyolc tájékán elcsendesült a rét és a színkavalkád ismét összefüggő, zöld gyeppé változik.

Hadobás Bernadett írása

Subscribe to get sent a digest of new articles by Hadobás Bernadett

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.