PXT alapú tanácsadás

Röpke példa a működésünkkel kapcsolatban:

Mérnökök, kutató munkát végzők esetében különösen nagy jelentősége van, hogy a MIÉRT?-ekre ne a CSAK választ kapják, attól teljesen kiborulhatnak, illetve kekeckedőnek tűnhetnek a sok miért? miatt...

Miért?

Mert egy tudományos-szakmai/ mechanikai érdeklődésű embernek fontos, hogy lássa a 'mögöttes magyarázatokat', értse a részleteket. Egy humán érdeklődésűnek viszont az emberek segítése, motiválása, fejlesztése, az egyén boldogulásának szem előtt tartása okoz örömet. Egy kreatív érdeklődésűnek viszont fontosabb, hogy 'szárnyaló' képzeletét, esztétikai érzékét, intuitív problémamegoldó képességét folyamatosan táplálja. Mindannyian másként működünk, azonban mégiscsak érdemes szót értenünk egymással, hogy hatékonyan tudjunk együtt dolgozni, ugye?


A teszt a ProfileXT (PXT), én pedig a kiképzett tanácsadó vagyok hozzá:

Mi a PXT szuperereje?
Objektív tükröt mutat a működésedről: melyek azok a tevékenységek, amik a mozgatórugóid, zsigerileg motiválnak és töltenek fel energiával?
A ProfileXT egy tudományosan kidolgozott, számos kutatással alátámasztott módszer, amely 20 kompetenciát vizsgálva, részletes képet ad a belső motivációidról, működésedről, viselkedésbeli tulajdonságaidról és kognitív képességeidről. Így lehetővé válik a karrier-tervezés, a jobb teljesítményhez vezető út, az egyéni fejlesztési szükségletek és 'hajtóerők' teljeskörű feltérképezése. A PXT megmutatja a különleges képességeidet, szupererődet, illetve rávilágít arra (a segítségemmel), hogy az ösztönösen komfortos működésedből hogyan, és miért érdemes tudatosan kibillentened magad a másokkal való hatékony (WIN-WIN) együttműködés érdekében.

Hogyan működik a teszt?
Egy 33 nyelven elérhető, 70-90 perces online teszt, melyet egy algoritmus értékel, majd a grafikus elemzést egy szóbeli átadás során részletesen magyarázza el egy erre kiképzett szakértő: én. Normatív teszt, ami azt jelenti, hogy az egyes tulajdonságokat nem egy elméleti skálán értelmezi, hanem egy meghatározott mintához hasonlítja - jelen esetben a dolgozó magyar lakossághoz. Ezért is komplex.

Miért ajánlom?
Mert én is alkalmaztam a saját csapatom felvételénél, egyéni fejlesztésüknél, motivációjuk fenntartásához, kiégés felismeréséhez, illetve vezetőfejlesztő programok és csapatépítők felépítéséhez, valamint saját működésemet jobban megértettem a teszt által, így hatékonyabban tudok a mai napig együttműködni másokkal. Nem mellesleg önismereti folyamat remek kiegészítője is lehet ez az eszköz. Célirányos fejlesztés kiváló alapja is a teszt.

Hogyan áll össze a tanácsadói folyamat?

  1. Szóbeli egyeztetés arról, hogy: miért szeretnéd igénybe venni a tanácsadói szolgáltatást? Mi az, ami most a leginkább foglalkoztat és én hogyan tudok neked ebben segíteni, amelyet egy ajánlattétel követ.
  2. PXT felmérés kitöltése online
  3. Visszajelzés a felmérés-eredménye alapján, konzultáció: 60 percben
  4. Utánkövetés előre egyeztetett időpontban: 30 percben
  5. További tanácsadói alkalmak egyeztetése

Mi a 'szupererőm'? Fantázia hős ugyan nem vagyok, viszont szenvedélyem az embereket hozzásegíteni a céljaik eléréséhez, átlendíteni őket az elakadásaikon, más nézőpontot adni számukra. Saját tapasztalataimon keresztül segítem őket és remek látni a fejlődésüket, azt hogy magabiztosabbá válnak, miközben én is tanulok tőlük.

  • 13 éve mentorálok, alkalmazok coaching eszközöket személyes fejlesztésre: karrier-tanácsadás, állásinterjúra való felkészítés, vezetőfejlesztés, kompetencia fejlesztés, melyek által jobban megismerheted önmagad működését is.
  • 5 éves vezetői tapasztalatomat képzési- és fejlesztési csapat, valamint számos szervezetfejlesztési projekt vezetőjeként szereztem.
  • munkáim során megismertem a kkv, SSC, 'multik' működését a következő területeken: IT, ügyfélszolgálat, pénzügy, beszerzés, HR, office management, service desk, service delivery, controlling, vállalatvezetés, recruitment, continuous improvement, bid, cash collection, kereskedelem, gyártás, social media.

Mindezek mellett rádiós szerkesztő-műsorvezetőként, beszélgetőtársaimmal együtt informáljuk, tájékoztatjuk a hallgatókat aktuális közéleti, társadalmi, gazdasági és kulturális témákban. Valamint hr tartalmú cikkeket is írok, interjúkat készítek egy online magazin számára. Mivel a kommunikáció mindig is életem szerves részét képezte, a mai napig nagy hangsúlyt fektetek ennek tudatos fejlesztésére.
Szakmai profilom: https://www.linkedin.com/in/bernadett-hadob%C3%A1s-06a4305b/

A PXT három próbája - Bevállalnád, hogy szembesülj a saját működéseddel, főképp, ha ezzel nem csak magadnak, hanem másoknak is segítesz?

Saját élmény a ProfileXT "viselkedési mechanizmus" tesztről
Read More
Close

Subscribe to get sent a digest of new articles by Hadobás Bernadett

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.