Molnár Áron

Még jó, hogy az előtt beszélgettem Molnár Áronnal a #Bistróban, mielőtt megnéztem a Toxikoma című filmet (mondjuk most muszáj lenne ismét társalognunk Szabó Győző karaktere miatt... 😃 ), mert akkor nem jutott volna idő például arra: - hogyan készül a Hadik mozifilmre? - honnan ered az elképesztő igazságérzete és impulzivitása? - mi a legfőbb küldetéstudata? - mit jelent számára a #példakép? és meglehet nem említette volna, hogy nemzetközi emberi jogi díjat kapott a noÁr. @Spirit FM

Telefonos értékesítőből a Noran Libro kiadó szerkesztője. - Szarka Károly története

Károly Szarka, a Noran Libro Kiadó szerkesztőjével arról beszélgettem, hogyan váltott karriert és lett belőle újságíró, szerkesztő és író, a multiban töltött idők és az útkeresése után. Hogyan élte meg a kezdeteket és illeszkedett be új kultúrközegébe? Mire volt szüksége, hogy elérje vágyait? És mit javasol annak, aki #karrierváltásban gondolkodik. Szó lesz még imposztor szindrómáról, pályaválasztásról, 'Az én hibám'-ról, a szerkesztői munka sajátosságairól és arról a bizonyos zsigeri érzésről. @HR Portál

Bistro Portré: Sós Ágnes, filmrendező

Sós Ágnes 1966-ban született Budapesten. A Budapesti Corvinus Egyetem elődjén (a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen) végezte tanulmányait 1984 és 1989 között. A diploma megszerzése után, egy szerencsés véletlennek köszönhetően került kapcsolatba a Magyar Televízióval, ahol 1990-től 11 éven át dolgozott külsős szerkesztőként. 1991-ben kezdett dokumentumfilm műfajban forgatni. 2002 óta szabadúszó filmrendező, producer. 2014-ben alapította Balogh Rita kreatív producerrel a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált.

Rácz Mihály: Képzeld el. Hidd el. Érd el. by HR Portál Karrierváltás & Sabbatical podcast

Rácz Mihály Püspökladányban született. 2004-ben diplomázás előtt Nagy-Britanniába költözött, ahol gyári munkásként televíziós panelek összeszerelésével foglalkozott. 2006-ban a Domino's pizzéria franchise partnereként nyitotta meg első egységét Hartlepoolban. 2021-ben a Racz Group égisze alá 36 Domino's pizzéria, 16-16 Anytime Fitness és Costa Coffee, 3 barbershop, bár, étterem és számos egyéb profilú vállalkozás tartozik. Közel 2000 embert foglalkoztatnak, az éves forgalmuk pedig meghaladja a 90 millió fontot. A kezdetekről, magabiztosságról, problémamegoldó cégvezetésről, bukások feldolgozásáról, a sikere esszenciájáról, kíváncsiságról, vágyakról, emberekbe vetett bizalomról, kiapadhatatlan ambícióiról is beszélgettünk. Tanulságos 40 perc arról is, milyen attitűddel lett Misi sikeres üzletember. És néhány gondolat tőle: Cégvezetésről: Egy nagy adag magabiztosságal meg lehet csinálni, ha hiszel az embereidben és az embereid hisznek benned. Az emberek megrekednek egy bizonyos szinten, én viszont kíváncsi vagyok, hogy hol van az én határom. Képzeld el, hidd el, érd el. Mivel foglalkozik a piros, kék és fekete csoport a sikeres cégvezetés érdekében?

A 12 hónapos sabbatical leave - Barhács Csaba története by HR Portál Karrierváltás & Sabbatical podcast

Amikor nepáli útján szemben találta magát a Himalája 8091 méter magas hegytömbjével, az Annapurnával: "...ott tényleg megjön az az érzés, hogy milyen pici vagyok én. Ez a hegy itt volt több millió évvel ezelőtt és még lesz is remélhetőleg...Mi emberek pedig jövünk-megyünk...Nah, akkor próbáljuk meg tényleg ezt a földi időt úgy eltölteni, hogy jó dolgokat csinálunk." - meséli vendégünk: Barhács Csaba. Aki kérdez: Hadobás Bernadett Csaba, a Budapesti Műszaki Főiskolán gépészmérnökként végzett. Közel 13 éven keresztül olyan multinacionális cégeknél dolgozott, mint a Sony vagy a GE, minőségirányítási- és folyamatfejlesztési mérnökként. Aztán 2013-ban megkezdte 12 hónapos sabbatical leave-ét. Az egy évig tartó alkotói szabadsága alatt megjárta az El Caminot, Thaiföldet és a Himaláját, majd 2020-ban végleg szakított az alkalmazotti léttel és LEAN tanácsadó lett a James P. Womack alapította Lean Enterprise Institute (LEI) szervezetnél, amely elsőként alkotta meg a lean fogalmát.

Marketing & PR igazgatóból újratervező - Kozári Edina története

"Számvetést tartottam, hogy mit is csináljak és tényleg azt gondoltam, hogy most még van arra lehetőségem, hogy váltsak. Ha valaki gondolkodik ilyesmin, akkor lépje meg bátran. Engedje meg mindenki magának, hogy kivesz egy kis szünetet, hogy a gondolatait rendbe tudja rakni, és pihenjen...aztán meg jön úgyis a további irány. Képesek vagyunk arra, hogy újraírjuk magunkat és megtaláljuk azt, ami továbbra is boldogságot fog okozni." Vendég: Kozári Edina. by HR Portál Karrierváltás & Sabbatical podcast

Karácsony a lappföldi Mikulás hazájában

Milyen a karácsony Finnországban? Melyek a legfőbb karácsonyi hagyományok, szokások és ételek? Hogyan készülnek a finnek a Karácsonyra? Vereb-Dér Botond, aki maga is Finnországban él már több mint egy évtizede, segített nekünk bepillantást nyerni egy finnországi karácsony ünnepnapjaiba. Közben megtudhattuk tőle, hogyan került az északi országba, miért szeret ott élni, mi hiányzik neki a leginkább, s még azt is, hogy egyelőre Finnországban sincs hó - legalábbis Hameenlinnában...

Újraterveznél?

Az ujraterveztem.hu történeteinek szereplői olyan bátor emberek, akik a korábbi pályájukat, állásukat elhagyva belevágtak az ismeretlenbe azért, hogy az álmukat megvalósítsák, és ebből mára meg is tudnak élni. Nem feltétlenül gazdagok, nem feltétlenül mind vállalkozók, de közös bennük, hogy most már flow-ban dolgoznak. A történetek révén inspirációt kaphatnak az új utakat keresők, a bátor váltók őszintén beszélnek a várható kihívásokról és megmutatják, hogy van értelme belevágni az álmok megvalósításába. Túri Mártonnal, az ujraterveztem.hu munkatársával beszélgettünk, aki maga is "újratervező".

Fizetni vagy nem fizetni?

A K-Monitor december 16-án, szerdán szervezte azt a kerekasztal-beszélgetést, amelyen a szülészeti hálapénz hatásait, körülményeit és jelenlegi, valamint tervezett szabályozását járták körül szakértő vendégek segítségével. A K-Monitor Egyesület egyébként 2018 óta foglalkozik a szülészeti ellátásban fizetett hálapénz jelenségével, a romániai Funky Citizens szervezettel és a magyar Emma Egyesülettel együttműködve. Milyen hatással lesz az új szabályozás a szülészeti hálapénzre? Miért nehéz felmérni, kutatni, hogyan hathat az új szabályozás a szülészeti hálapénzre? Mi az a szülésélmény-térkép (igyszultem.hu)? Kiderül interjúnkból, amelyben Lédererrel Sándorral, a K-Monitor igazgatójával Hadobás Bernadett beszélgetett.

KITARTÁS

Ha mondanod kellene egy személyt, akit kitartónak tartasz, kit mondanál? Molnár Ádám, szoftver architekt: "Valamiért a Vasember jutott eszembe...Egy beképzelt milliomosból, akinek semmi baja sincs, hirtelen egy törés, egy kudarc hatására szembe kell néznie saját magával, az értékeivel, a gyengeségeivel, az erősségeivel és ezeket át kell gyakorlatilag kereteznie és irányba kell rakni ahhoz, hogy egy nagyon erős személyiségfejlődés mellett, nagyon nagy dolgokat tudjon elérni. Ezzel abszolút tudok ilyen szempontból azonosulni. Na, nem a beképzelt milliárdos részével...:D" Mit jelent a kitartás? Te kitartó személynek tartod magad? És mások hogyan látnak? Szerinted meddig érdemes kitartani? Mi az, ami hozzásegít ahhoz, hogy kitartó légy? Mi az a pont, amikor érdemes elengedni egy számunkra fontos személy kezét? Hálakártyáról, TEDx-ről és Vasemberről is beszélgettünk.

EGYÜTTMŰKÖDÉS

Melyek a hatékony együttműködés ismérvei? Miért fontos a közös hozzáállás? Az élet mely területén van leginkább szükségünk egymás támogatására? Vendégem Barna Eszter, a HR Portál szerkesztője, újságíró: "...az együttműködéstől az ember több lesz, hiszen ha közösen csinál valakivel valamit, ahhoz mindketten vagy mindahányan hozzáadnak, így az jóval több lesz, mintha valaki egyedül hozta volna létre. Ezekben a helyzetekben kölcsönösen kapunk és adunk egymásnak."

I D E N T I T Á S

Mi az, ami meghatározza az identitásunkat? Hány éves korunkra alakul ki az identitásunk végleges formája? Vagy életünk során ez állandóan változik? Melyek a virtuális identitás veszélyei és szülőként mit tehetünk gyermekünk egészséges személyiségének fejlődéséért? Előfordulhat, hogy identitásunk egy tragédia hatására tősgyökeresen megváltozzon? Valójában, az önismereti utunk része az identitás? Vendég: Barkász Heléna, klinikai szakpszichológus, a Pszichoforyou állandó szerzője

A növekvő agyi kapacitás és a túlserkentettségi állapot epilepsziája.

Acsády László, neurobiológus, rendkívül közérthetően és érdekesen mutatja be agyunk működését. Megismerhetjük általa az 'örök jelenben élő' epilepsziás beteg történetét, illetve megtudhatjuk, miért tudományosan átütő sikertörténet a 2014-es labdarúgó-világbajnokság kezdő rúgása. Beszélgettünk még az agyi kapacitásunk növekedéséről, 100 milliárd egyszerre aktív idegsejtről, ritka kódolásról, epilepsziáról, agyi tevékenységet serkentő chippekről és még sokminden másról.
Load More Articles
Close

Subscribe to get sent a digest of new articles by Hadobás Bernadett

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.